Despre noi

 

Misiunea Viziunea De ce KCC?
Ce ne diferentieaza? Dotari

 

KCC este un centru cultural-educativ pentru copii, deschis insa si pentru parinti si bunici, prieteni sau frati curiosi.

KCC s-a nascut din dragostea si grija de parinte imbinata cu experienta si dedicarea unui profesor. Ideea a pornit din dorinta de a oferi propriului copil un mediu educational si emotional complex, dar prietenos.

Atunci cand nu se afla langa copilul sau, consideram ca un parinte isi doreste pentru acesta un loc asemanator celui de acasa, in care sa invete si sa creasca in siguranta, inconjurat de iubirea, grija si profesionalismul adultilor.

Ne dorim sa fim un mediu educational nonformal, constituit in prelungirea celui scolar, in care copiii sa beneficieze de ceea ce scoala reuseste in mai mica masura sa ofere.

Ne dorim sa fim cautati de parinti pentru copiii lor
, pe care ii putem ajuta sa-si faca temele, sa invete limbi straine, sa faca miscare, sa creeze. Ne dorim de asemenea sa relationeze cu alti copii de varste si preocupari apropiate de ale lor, sa-si exprime opiniile despre ce pot si ce doresc sa invete, sa fie increzatori in fortele proprii.

Alaturi de dvs incercam prin activitati variate sa il sprijinim pe copil sa faca alegeri pentru propria cale si, nu in cele din urma, sa devina multumit de sine.

Ne dorim sa fim apreciati de copii, pentru ca aici isi vor face prieteni noi (copii si adulti), alaturi de care vor invata sa fie creativi, echilibrati, receptivi, perseverenti, independenti.

Aici vor intalni  oameni dedicati, deschisi, cooperanti, adulti care stiu sa zambeasca, sa asculte nevoile copiilor si sa se joace cu ei, imbinand studiul cu miscarea si relaxarea.
Orice experienta de explorare poate fi directia pentru un adult mai adaptat maine.

Misiunea [sus]
Misiunea noastra este de a ajuta copilul sa creasca si sa se maturizeze intelectual si fizic în armonie. Dorim sa-l ajutam sa se simta competent social pentru a-i fi mai usor sa raspunda exigentelor societatii moderne.

KCC  îsi asuma, de asemnea, misiunea de a promova diversitatea si valorile culturale si de a le corela cu elemente academice si artistice.

Viziunea
[sus]
KCC isi propune sa devina unul dintre cele mai indragite si apreciate centre educationale din Bucuresti, in care copiii sa vina cu placere si sa se regaseasca in activitatile propuse de acesta, simtindu-se ca acasa.


De ce KCC? [sus]
Ca parinti ne întrebam dupa ce criterii sa alegem un loc sau altul pentru copiii nostri.
Daca am fi in locul lor unde ne-ar placea sa invatam? Ce ne-ar placea sa descoperim? Cu ce ne-ar placea sa ramanem la sfarsitul zilei în amintire?
Pentru a raspunde la aceste intrebari, noi, echipa KCC, va propunem sa privim “lumea scolarilor” prin prisma lor si a intrebarilor pe care acestia si le pun in legatura cu viata si lumea înconjuratoare:

 • Ce inseamna sa cresti?
 • La ce foloseste sa inveti?
 • Daca ceva nu am inteles, ce pot sa fac?
 • La ce foloseste stiinta?
 • De ce sa mananc sanatos?
 • Cum ma comport?
 • Cand si cum ma joc?


Impreuna vom experimenta ce este potrivit pentru fiecare copil, respectand ritmul propriu de invatare, de dezvoltare intelectuala si emotionala.
Propunem copiilor metode interactive, participative, iar invatarea, jocul si creatia ii vor ajuta sa participe la activitati cu mare placere,  asteptand cu nerabdare ora de „data viitoare”.

KCC este o “a doua casa”, cu experiente placute, de neuitat.
O casa in care copilul este ocrotit de esec, discriminare, izolare, dependenta, lipsa opiniei.
Te vom ajuta sa vezi, sa auzi, sa simti, sa reflectezi, sa colaborezi, sa gasesti un sens la tot ceea ce faci!

Ce ne diferentieaza?
[sus]
Serviciile care functioneaza in regim de „after school” (scoala dupa scoala) ofera, de regula, suport pentru lectii. Aici sunt  efectuate  temele zilnice, copiii participa la cluburi de limbi straine sau ateliere de creativitate. Pe langa aceste servicii,  KCC cauta sa descopere nevoile copilului, sa-l sprijine in conformitate cu particularitatile specifice varstei si nivelului propriu de dezvoltare.
 
Prin activitatile imbinate in mod armonios si eficient sunt dezvoltate diferite tipuri de nevoi ale copilului:

 • de dezvoltare personala, afirmarea identitatii, recunoasterea personala;
 • nevoia de a fi ascultat si consultat în luarea deciziilor;
 • sociale, concretizate prin afilierea la  grupurile de varsta care confera copilului recunoasterea sociala;
 • de a se exprima prin intermediul desenului, muzicii, dansului, de a-si exprima opinia in legatura cu realitati fictionale sau palpabile, cu care intra in contact prin intermediul lecturii, al experientei personale sau al fenomenelor naturale care au loc in mediul lor.

 
Jocurile sunt parte integranta din universul copiilor si sunt necesare dezvoltarii lor fizice si psihice, intrucat reprezinta instrumente pretioase pentru achizitii la nivelul gestionarii emotiilor si a relatiilor sociale, precum si la nivelul creativ.

La KCC se pune accent pe joc, ca activitate suport in dezvoltarea psiho-socio-emotionala  a copiilor. Noi intelegem jocul ca o punte de legatura intre nevoia naturala a copilului de a se transpune în diferite roluri  si abilitatea adultului de a-l stimula si a-l conduce catre dobandirea unor calitati menite sa influenteze, pe termen scurt, realizarile sale din viata sociala sau de famile, iar pe termen lung, intreaga viata: incredere in sine, rabdare, perseverenta, curaj, perspicacitate, gandire divergenta.

Nevoia copiilor si a parintilor de a opta pentru astfel de activitati este foarte mare, deoarece in curriculum scolar exista loc prea putin pentru ele. De cele mai multe ori, in spatele unor rezultate academice de exceptie ale unui copil se pot decoperi o creativitate simulata, o lipsa de rigoare si o minima gandire independenta.

Pentru noi, fiecare copil este abordat din perspectiva tuturor dimensiunilor personalitatii sale, tuturor abilitatilor specifice varstei si, nu în ultimul rand, tuturor laturilor inteligentei sale.

Dotari: [sus]

 • imobil luminos si spatios, proaspat renovat
 • sali de curs dotate cu mobilier care respecta normele europene de siguranta, precum si mijloace specifice desfasurarii actului educational în conditii optime: videoproiector, tabla
 • sala de mese
 • grupuri sanitare
 • curte
 • biblioteca
 • ludoteca


Special pentru clasa 0
: mobiler adaptat varstei, sala de odihna si relaxare

 

Contact

Zona: Centru/Biserica Silvestru/ Bd. Dacia/Calea Mosilor/ str. Vasile Lascar/str. Popa Petre/ Str. C.A. Rosetti/ str. Icoanei/ str. Tudor Arghezi, str. Batistei/ Universitate

Mijloace de transport: 5, 16, 133, 135, 79, 86

Vodafone: 0722.879.019

Orange: 0740.084.718

Program after school

Program standard: 12.00 – 18.00

Program de vacanta: 09.00 - 17.00

Web Design by DNL