Servicii

1. After School (detalii)

 

3. Cursuri de limba germana(detalii)

 

5. Cursuri de limba spaniola (detalii)

 

7. Cursuri de teatru si marionete (detalii)

 

9. Ateliere de creativitate (detalii)

 

11. Cursuri de instrument muzical (detalii)

 

13. Petreceri pentru copii (detalii)

2. Cursuri de limba engleza (detalii)

 

4. Cursuri de limba franceza (detalii)

 

6. Cursuri de magie (detalii)

 

8. Atelier de abilitati de viata (detalii)

 

10. Cursuri de dans si aerobic (detalii)

 

12. Alte cursuri si ateliere (detalii)

 

14. Tabere, excursii tematice, aventura (detalii)


1. After school
[sus]
Creat pentru copiii care frecventeaza cursurile scolii primare (clasa 0 sau pregatitoare si clasele I – IV, respectiv 6-10 ani).
Punem acccent pe lucrul individualizat in efectuarea temelor pentru ziua urmatoare. In acest sens, pentru a raspunde nevoilor fiecarui copil, am prevazut un numar maxim de 5 copii intr-o grupa de lucru sub supravegherea si indrumarea unui singur invatator-pedagog.

La after-school KCC efectuarea temelor se abordeaza individual. Copiii sunt urmariti indeaproape, lucreaza în ritm propriu, iar timpul alocat efectuarii temelor difera in functie de nevoile academice ale fiecaruia si de tipul de activitate necesar (conform optiunii familiei, recomandarilor invatatoarei de la soala, precum si ca urmare a evaluarilor realizate de echipa KCC. Astfel, fiecare copil este stimulat, incurajat si antrenat sa-si atinga potentialul nativ. De aceea, avem nevoie de o colaborare stransa intre familie – invatatoarea de la scoala – echipa KCC.

In acest sens, se vor desfasura activitati de recuperare, pentru imbunatatirea performantelor scolare, ridicarea stimei de sine si intarirea increderii in fortele proprii, astfel incat nimeni nu va fi lasat in urma.
De asemenea, se vor desfasura activitati de accelerare a achizitiilor academice, de consolidare a celor acumulate deja, de pregatire pentru participarea la concursuri de tip Cangurul matematician sau lingvist, Evaluare in educatie, Euclid sau  Arhimede.

Limba engleza se studiaza zilnic, gratuit, timp de 60 minute, in care copiii beneficiaza de activitati conversaţionale, auditii, exercitii de citit- scris, lectura suplimentara.

Oferta educatională de baza*:

 • efectuarea temelor sub supravegherea si indrumarea permanenta a unui invatator;
 • pregatirea suplimentara in functie de nevoile academice ale fiecarui copil;
 • zilnic, activitati de limba englez desfasurate cu profesor de specialitate;
 • activitati de arte plastice si decorative (detalii),  incluzand: desen, pictura, colaj, modelaj, linogravura, ilustratie de carte, desfasurate cu artisti plastici ;
 • activitati la alegere: lectura, caligrafie, origami, tangram, quilling, impletituri din lana, confectionare bijuterii, activitati casnico-gospodaresti (gastronomie, gradinarit), sah, fotorafie si turism;
 • jocuri didactice, de cooperare si activitati de relaxare;
 • vizite, excursii, tabere tematice organizate in perioada vacantelor scolare si in saptamana “Scoala Altfel”

* La acest pachet de baza se pot adauga alte activitati optionale, desfasurate dupa ora 17.00, conform dorintei parintilor.

Activitati optionale propuse:

Plata activitatilor optionale se face separat.2. Cursuri de limba engleza [sus]

2.1 Informatii generale                2.2 Grupele de studiu           2.3 Cursuri pentru pregatirea examenelor Cambridge


2.1 Informaţii generale

Grupele de studiu la KCC se alcatuiesc in functie de varsta copilului si de nivelul sau de cunostinte.

Organizam cursuri de pregatire pentru sustinerea examenelor Cambridge de catre copiii claselor primare, din gimnaziu sau liceu.

Inainte de inscrierea la cursuri, copilul va fi testat printr-un interviu, pentru a fi plasat in grupa corespunzatoare nivelului sau de cunostinte.

In functie de numarul de locuri disponibil, inscrierile se pot face pe tot parcursul anului scolar.

La cerere, parintii pot opta pentru participarea copiilor la cursuri o singura data, sau de doua ori pe saptamana.

Pentru sporirea eficientei in acumularea de cunostinte recomandam frecventarea a doua sedinte pe saptamana.

Materialele-suport pentru curs (manuale, caiete de exercitii) se platesc independent de taxa pentru frecventarea cursurilor.

Testarea este gratuita.

Prima sedintă de curs este gratuita.

Pentru copiii inscrisi la after school limba engleza se studiaza zilnic, gratuit.2.2 Grupele de studiu (descarca prezentarea)

2.2.1 Hippo and Friends Group (3–6 ani)
2.2.2 Magic Box Group (6–11ani )
2.2.3 Solutions Discoverers (11–16 ani)   

2.3 Cursuri pentru pregatirea examenelor Cambridge: pentru copiii claselor primare, de gimnaziu sau liceu

 

2.3.1 Informatii generale      2.3.2 Cambridge Young Learners English Tests     2.3.3 Cambridge English Tests

2. 3. 1. Informatii generale
Cursurile sunt gandite pentru 1 - 2 sedinte pe saptamana cu durata de 120 - 150 minute fiecare.

Se poate opta pentru participarea la cursuri o singura data sau de doua ori pe saptamana.

Pentru sporirea eficientei in acumularea de cunostinte recomandam frecventarea a doua sedinte pe saptamana.

Pentru eficientizarea predarii si asimilarii de cunostinte, grupele sunt alcatuite din maxim 6 copii.

Copiii care doresc sa se pregateasca pentru sustinerea examenelor Cambridge la sfarsitul anului scolar vor realiza in cadrul cursurilor desfasurate la KCC activitati care includ exercitii complexe si variate. Astfel, vor rezolva exercitii ce vizeaza imbogatirea si activizarea vocabularului, vor explica si aplica reguli şi notiuni gramaticale necesare utilizarii limbii engleze intr-o maniera corecta si actuala. Vor invata tehnici si "trucuri"necesare pentru audierea unor texte din diferite registre ale limbii engleze vorbite, vor exersa tehnici de redactare a unor texte scrise si orale (dialoguri, scrisori, descrieri, rezumate, povestiri ).
Toate tipurile de exerciţii care se lucreaza tintesc pregatirea pentru unul dintre examenele Cambridge YLE sau ESOL. Astfel, se alternează activitatile specifice fiecarei secţiuni: Reading-Comprehension, Writing, Listening, Speaking, Use of English.

Predarea noţiunilor se realizează conform unei planificări calendaristice atent intocmite, pe baza conţinuturilor lingvistice preluate din Cadrul European Comun de Referinţă  (CEFR).  Click AICI pentru detalii

 Astfel, la sfarsitul anului scolar copilul va inregistra un progres masurabil in ceea ce priveste competentele lingvistice dobandite, conform grupei de nivel din care face parte.
Inainte de aplicarea pentru examenele Cambridge, copiii vor sustine simulari de teste cu exercitii asemanatoare celor de la examen, astfel incat se va stabili nivelul de cunostinte pe care se poate baza candidatul la examen.
Periodic, pe tot parcursul anului scolar, după incheierea unei unitati de învatare, copiii vor fi evaluati, iar rezultatele se inregistreza si se discuta cu parintii fiecarui copil.
Cursurile se desfasoara intr-o atmosfera calda, prieteneasca, intr-un ritm dinamic, cu activitati variate, in care rolul principal il au copiii.
Notiunile se vor acumula prin metode diversificate, menite sa intampine si sa stimuleze potentialul fiecarui copil, conform teoriei inteligentelor multiple.
In ceea ce priveste mijloacele curriculare, utilizam mijloace interactive, moderne (materiale audio-video: CD, DVD, CD- ROM, MP3, videoproiector, soft-uri educationale ), impreuna cu cele traditionale: cursul - suport si cu caietul de lucru, carti de gramatica, fise de lucru, booklets.

2. 3. 2. Cambridge  Young Learners English Tests (YLE)
Reprezinta seturi de 3 teste (Starters, Movers, and Flyers) care se adreseaza copiilor cu varste curpinse între 7 şi 12 ani.
Pot fi susţinute atât de elevii claselor primare, cât şi de cei de gimnaziu.
Testele  reprezintă un mod atractiv şi amuzant, dar  obiectiv, în acelaşi timp, de evaluare a competenţele ligvistice dobândite de către copii la un nivel introductiv (Starters), elementar (Movers) sau mediu (Flyers) al limbii engleze scrise şi vorbite.
Movers si Flyers sunt corespunzatoare nivelului A1, respectiv nivelului A2 din cadrul CEFR (Cadrului Comun European de referintă pentru limbi straine al Consiliului Europei).
Totodată, reprezintă primul contact al copilului cu un examen internaţional şi o stimulare pozitivă pentru  îmbogăţirea cunoştinţelor de limbă engleză.
Toţi candidaţii primesc diplome care certifică susţinerea testului respectiv, fiind încurajaţi să continue studiul limbii engleze pentru atestarea nivelului următor şi să câştige încredere în propriile cunoştinţe.
Aceste teste sunt concepute sub formă de trei probe: Listening (ascultare), Reading- Writing (citit- scris), Speaking (conversaţie) si sunt organizate de Cambridge ESOL, un departament al Universităţii Cambridge, iar în Romania se susţin la Consiliul Britanic.
(click pt a descarca Ghidul pt parinti)

2. 3. 3. Cambridge English Tests (descarca  prezentarea)

2.3.3.a KET (descarca Ghidul candidatului KET)


2.3.3.b PET (descarca Ghidul candidatului PET)


2.3.3.c FCE (descarca Ghidul candidatului FCE)


2.3.3.d. CAE (descarca Ghidul candidatului CAE)

 

3. Cursuri de limba germana [sus]

  Informatii generale

 
Grupele de studiu se alcatuiesc in functie de varsta copilului si de nivelul sau de cunostinte.

Organizam cursuri de pregatire pentru sustinerea examenelor de limba germana, in scopul obtinerii unui atestat recunoscut international

Toate tipurile de exercitii care se lucreaza tintesc pregatirea pentru unul dintre examenele de limba germana organizate in scopul obtinerii unui atestat recunoscut international: Start Deutsch A1 şi A2 - SD1 şi SD2 , respectiv Fit in Deutsch A1 şi A2 - Fit1 şi Fit2 , Zertifikat Deutsch - ZD - şi Zertifikat Deutsch für Jugendliche - ZDj , Goethe-Zertifikat B2, Goethe Zertifikat C1, TestDaF, DSH - ultimul fiind examenul organizat de universitatile din Germania pentru studentii straini care doresc sa studieze la o universitate din spatiul german.

Pregatirea la limba germana, in scopul admiterii la o universitate din Germania, Austria, sau Elvetia, se realizeaza de catre un cadru didactic specializat, care a absolvit studiile de limba germana la o universitate din Germania, obtinand astfel calificarea pe care universitatile germane o considera necesara in acest sens la cele mai inalte standarde.

Inainte de inscrierea la cursuri, copilul va fi testat printr-un interviu, pentru a fi plasat in grupa corespunzatoare nivelului sau de cunostinte.

In functie de numarul de locuri disponibil, inscrierile se pot face pe tot parcursul anului scolar.

La cerere, parintii pot opta pentru participarea copiilor la cursuri o singura data, sau de doua ori pe saptamana.

Pentru sporirea eficientei in acumularea de cunostinte, recomandam frecventarea a doua sedinte pe saptamana.

Materialele-suport pentru curs (manuale, caiete de exercitii) se platesc independent de taxa pentru frecventarea cursurilor.

Testarea este gratuita.
Prima sedintă de curs este gratuita.

Grupele de studiu (descarca prezentarea)

Gradinita (3-6 ani)

Clasele primare (6-8 ani)

Gimnaziu (clasele V- VIII)

 

Liceu (incepatori si avansati)

Cursuri pentru pregatirea examenelor in vederea obtinerii atestatelor de limba germana recunoscute la nivel international: pentru elevii de liceu care au depasit 16 ani (descarca prezentarea)

 

 

 

4. Cursuri de limba franceza [sus]

Informatii generale

In alcatuirea grupelor se tine cont de varsta copilului si de nivelul sau.

Inainte de inscrierea la cursuri, copilul va fi testat, pentru a fi plasat in grupa corespunzatoare nivelului sau de cunostinte si aptitudini.

In functie de numarul de locuri disponibil, inscrierile se pot face pe tot parcursul anului scolar.

La cerere, parintii pot opta pentru participarea copiilor la cursuri o singura data, sau de doua ori pe saptamana.

Pentru sporirea eficientei in acumularea de cunostinte, recomandam frecventarea a doua sedinte pe saptamana.

Materialele-suport pentru curs (manuale, caiete de exercitii) se platesc independent de taxa pentru frecventarea cursurilor.

Atat testarea cat si prima sedinta de curs sunt gratuite.

 

Grupele de studiu (descarca prezentarea)

Cursuri pentru copii (6-10 ani)

Cursuri pentru adolescenţi (11-16 ani)

 

5. Cursuri de limba spaniola [sus]

6. Cursuri de magie [sus]

Atelier de prestidigitatie si iluzionism (magie) pentru copii!
« Magia este iluzia zamislita atunci cand o serie de miscari aparent naturale provoaca un rezultat care nu este natural. »
Toate aceste miscari creeaza asa zisele efecte, iar un numar de magie, pentru placerea publicului, este recomandat sa fie format din cat mai multe astfel de efecte. O surpriza trebuie sa fie imediat urmata de o alta.
Va invitam sa luaţi parte la „fabricarea” iluziilor, o data pe saptamana, dupa orele 17.00, la sediul Kids Culture Club din strada Vasile Lascar nr. 69.
Cursul se adreseaza copiilor din clasele primare.

7. Cursuri de teatru si marionete [sus]

Atelierul de Papusi si Marionete


In cadrul acestui atelier, copiii isi vor putea crea personajul de poveste preferat sau zamislit din propria imaginatie, dandu-i apoi viata intr-un scenariu organizat.
Se vor parcurge pasii de la alegere, confectionare, manuire, interpretare, pana la spectacol, oferind copiilor ocazia sa inteleaga procesul de creatie cu tot ceea ce acesta implica.

Fiecare intalnire dureaza 90 de minute si pentru a ajunge la finalitate este necesara prezenta pe parcursul unui modul de 6 intalniri.

Primele 3 intalniri vor contine o parte practica de confectionare a papusilor si o parte interactiva prin care se vor pune bazele scenariului si povestii finale. Tot in aceste prime intalniri, copiii vor afla secrete despre diversele sisteme de papusi, despre provenienta lor si la ce au fost ele folosite de-a lungul vremii.

In ultimele 3 sedinte copiii vor invata sa manuiasca papusile pe care le-au construit, si vor deprinde cateva elemente esentiale de interpretare teatrala, dictie, vorbire, emisie vocala, improvizatie pe tema data.


Grupa de copii intre 5-7 ani va lucra cu papusi pe mana (manusa, bi-ba-bo, wayang).

Grupa de copii intre 7-12 ani va lucra cu papusi pe fire (marionete).

Pentru un curs reusit, numarul optim este de 8 copii.


Cursul de teatru pentru copii


Scopul principal al acestui program este de a dezvolta fiecare copil sanatos, constructiv, in spirit artistic, intr-un cadru liber dar educativ, in acelasi timp urmarind evolutia si dezvoltarea fiecaruia in parte.

Pentru ca aceste aspecte sa poata fi realizate este necesara o anumita frecventa si continuitate a acestor cursuri.

Un avantaj important este faptul ca toti coordonatorii acestor cursuri sunt foarte bine pregatiti in directia respectiva si au o bogata experienta de lucru cu copiii.

Ce urmarim:

 • increderea in propriile capacitati de expresie
 • exprimare fara blocaje
 • eliberarea de inhibitii
 • cresterea increderii de sine
 • dezvoltarea exprimarii verbale, corporale si faciale
 • eliminarea eventualelor probleme de vorbire, dictie, tic-uri
 • dezvoltarea spiritului de observatie si concentrarea
 • recunoasterea emotiilor,
 • diferentierea starilor emotionale,
 • constientizarea si corectarea pozitiei corporale
 • dezvoltarea spiritului competitiv
 • dezvoltarea spiritului de echipa
 • integrarea in grup si in societate
 • exersarea memoriei si aplicarea pe noi texte
 • dezvoltarea interesului fata de arta si exprimarea prin arta
 • imbogatirea activitatilor pentru timpul liber
 • dezvoltarea inteligentei emotionale
 • creeare unui viitor public de teatru si cinema
 • educarea spiritului artistic si estetic

 

Ca directii si domenii de activitate prin care se va realiza acest curs mentionam cateva puncte:

 • tehnici si exercitii de:
 • respiratie
 • dictie
 • ritm
 • coordonare corporala
 • controlarea mimicii faciale
 • integrare si socializare
 • concentrare
 • controlare a emotiilor
 • intelegerea si abordarea textului
 • memorare
 • aplicatie pe text
 • scenete
 • videoclip
 • elemente de pantomima
 • studiul unui personaj cunoscut
 • improvizatie pe baza unui personaj cunoscut
 • improvizatie de tema data
 • elemente de istoria teatrului universal
 • elemente de istoria costumului
 • vizionari
 • diferente intre tehnici teatrale si cinematografice

Se lucreaza pe grupe de 5-10 copii:

4-6 ani 

7-12 ani

Un modul de 8 intalniri se finalizeaza cu un spectacol/prezentare.
Fiecare sedinta dureaza 90 de minute, cu pauza.

8. Atelier de abilitati de viata [sus]

9. Ateliere de creativitate si indemanare [sus]

Ilustratie de carte, pictura pe lemn si sticla, linogravura, colaj

In general tematica propusa copiilor este in legatura cu titlurile cartilor pe care copiii le studiaza la scoala sau in cadrul clubului de lectura.

Ateliere de dezvoltare a creativităţii

Se adreseaza prescolarilor si in special fetitelor.
Durata cursului- 1h
Numar maxim de participanti- 10 copii entuziasti

1."Astazi ne vom invarti si-un TUTU vom construi"
Confecţionarea unui ingenios Tutu de balet din tull

2."Mi-am pierdut un papucel...De-acum in saculet cu el..."
Confecţionarea unui Saculet personalizat pentru încălţămintea de balet

3."Sac ca nimeni nu-i ca mine ballerina cu buline"
Confecţionarea bijuteriilor cu tematică de balet, plasa de par, fundite, coronite

4."Astazi noi calatorim, cu papusile vorbim"
Vizionarea unor momente din spectacole de papuşi, primii pasi in manuirea papusilor

5."Floricele infloresc, pomisori inmuguresc"
Scenografia distractivă - "Poienita veselă cu flori"

6."Pe perete atarnam, un fluture decoram"
Colorarea modelelor din ipsos - "Fluturii sau florile cu aripi"

7."Ce poveste minunata in imagini desenata"
Atelier de lectura animata (storytelling)

8."Sa pictam, sa decoram, noi prin sticla admiram"
Pictura pe sticlă (tematici din lumea copilariei)

9.Arta teatrala (mima si improvizatia)

10.Reproduceri plastice si Origami

10. Cursuri de dans si aerobic [sus]

11. Cursuri de instrument muzical[sus]

Vioara, chitara, tobe

12. Alte cursuri si ateliere [sus]

Cursurile si atelierele care sunt incluse in oferta educationala din cadrul celor 3 programe de la After School.

Acestea sunt frecventate exclusiv de copiii inscrisi la After School Kids Culture Club:

club de lectura, sah, fotografie si turism, gastronomie, gradinarit, origami, quilling, tangram, jocuri etc.


13. Petreceri pentru copii [sus]
Sunt organizate, la cerere, în timpul saptamânii sau la sfârsit de saptamâna.
Pentru copiii înscrisi la after-school, petrecerile se pot organiza şi în timpul saptamânii, dupa ora 18.00. Aceştia vor beneficia de oferte speciale.

Oferta evenimente pentru copii

Suntem actori si ne folosim creativitatea si dinamismul pentru a va inspira buna dispozitie!
Oferim copiilor dumneavoastra momente deosebite de o mare varietate, adaptate varstei si preferintelor, facandu-i sa se simta cu adevarat speciali!

Personajele pe care vi le propunem sunt:
Clowni si Clownitze, Zane, Printi, Printese
Alba ca Zapada, Cenusareasa, Aurora, Jasmine, Ariel, Mulan, Tinkerbelle, Stephanie, Hannah Montanna, Printesa Piratilor, Pisica Marie, Daphne
Scooby Doo, Peter Pan, Piratul Hans, Printul, Spiderman, Batman, Sportacus, Martianul, Vrajitoarea, Ursitoarele,
Spiridusii, Iepurasul, Renul , Craciunita, Zana Zapezilor, Mos Craciun, Mos Nicolae, Fulg de Nea.

Pot fi realizate si alte costume sau mascote la comanda, daca cererea este facuta cu cel putin 10 zile lucratoare in avans.

Petreceri tematice: "Cautarea de comori", "Petrecerea Balerinelor", "Petrecere la Castel", "Petrecere Tropicala".

 

14. Tabere, excursii tematice, vizite la muzee sau alte instituţii culturale  [sus]

Se organizeaza in timpul vacantelor si a saptamanii "Scoala Altfel".

 

Contact

Zona: Centru/Biserica Silvestru/ Bd. Dacia/Calea Mosilor/ str. Vasile Lascar/str. Popa Petre/ Str. C.A. Rosetti/ str. Icoanei/ str. Tudor Arghezi, str. Batistei/ Universitate

Mijloace de transport: 5, 16, 133, 135, 79, 86

Vodafone: 0722.879.019

Orange: 0740.084.718

Program after school

Program standard: 12.00 – 18.00

Program de vacanta: 09.00 - 17.00

Web Design by DNL